nyfødtfotografering i

bud i hustadvika

5 grunner til å booke en profesjonell nyfødtfotograf

1. Tiden går så altfor fort

Finnes det egentlig et annet tidspunkt der mennesker forandrer seg mer enn de gjør under sitt aller første år? Gjennom de første tre-fire månedene skjer det utrolig mye, og kanskje har du allerede blitt nødt å pakke vekk flere klesstørrelser? Som småbarnsmor selv, vet jeg at fokuset ikke nødvendig ligger på å forevige alle de små detaljene selv, og hvor begynner man egentlig? Er det noe som er sikkert, så er det at jeg gikk glipp av flere av de nydelige detaljene med begge barna mine, fordi at det føltes overveldende ut å skulle være både matstasjonen, fotografen, trøsten og samtidig være en søvnfattig, nybakt mor. Overlater du det til en profesjonell, trenger du ikke løfte en finger. Eller ja, utenom når du er med på bildene selvsagt, eller om du ammer, haha!

2. Nyfødttiden er helt unik.

Alle de fine små detaljene som forandrer seg så altfor fort, små tottiser som etterhvert vokser seg store og som brått trasker av gårde til sin aller første skoledag. Tiden går så fort om man ikke stopper opp innimellom, spesielt den aller første tiden med en nyfødt baby i hus. En nyfødtfotograf vet dette så altfor godt, siden vi ofte får gledelige gjensyn med "våre" nyfødte 3, 6 og 12 måneder senere. Alle er fine aldre å forevige sine små på, men allerede da de er tre måneder, ligner de mer på seg som ettåring, som igjen ligner mer på hvordan de kommer til å se ut som en treåring osv. Derfor er nyfødttiden så unik - de kommer aldri til å se sånn ut igjen. Tenk så fint å kunne gå tilbake til den tiden lille hadde plass i hendene dine.

3. Alle de små detaljene

4. Erfaring!

Detaljene er noe av det jeg som nyfødtfotograf er veldig opptatt av, nettopp fordi at jeg vet så himla godt hva man savner når barna har blitt store. Gjennom bruk av lys og vinkler, elsker jeg å fange opp de nydelige tingene som gjør en nyfødt til en nyfødt. Å kunne ta bilder som viser hvor liten og nett babyen er, som foreviger alle de små detaljene og som tar deg tilbake til tiden med en helt fersk liten skatt, er noe av det fineste som er. Drar du til noen som har nisjet seg inn på nyfødtfotografering, kan du være sikker på at du kommer til noen som elsker nyfødte og all jobben det innebærer å forevige de små.

Selv om man er forberedt og har en workflow klar, er man nødt å være fleksibel og klar for å endre planene. Babyer gjør det babyer gjør, så en profesjonell fotograf vet å alltid gjøre det beste ut av situasjonen. Drar man til noen med erfaring innen nyfødtfotografering, får man mest mulig ut av tiden man er der. Noen babyer sover seg gjennom fotograferingen, og noen blunker såvidt. Det å kunne utnytte tiden på best mulig måte er noe man lærer gjennom erfaring og kursing.

5. PRODUKTENE!

For det er vel veggpynt og album vi egentlig vil ha?

Når vi først er inne på hvorfor man burde bestille time hos en profesjonell, så kan vi jo ikke unngå å snakke om produktene. Å komme frem til et nydelig og unikt produktutvalg er noe som krever tid og innsats, og en profesjonell fotograf kan tilby deg produkter du ikke får tak i på egenhånd. Bildene av våre små er jo tross alt noe som skal henge oppe på veggene i årevis, og det å legge ekstra penger inn i kvalitet, er virkelig noe man får igjen for. Her får man definitivt det man betaler for. Velger man profesjonelle produkter, sitter man igjen med noe som kan vare opp til 100 år, og i noen tilfeller så mye som 400 år, sammenlignet med de rimelige produktene som kan gulne/falme etter bare 10 år.

Portfolio

Gravid

Baby&barn

Nyfødt

Bryllup